Corona en Madelief

Alles wat je als ouder moet weten over Madelief en COVID-19

Samen voor veilige opvang

Sinds maandag 11 mei is Madelief weer gewoon open. Maar dat gaat niet vanzelf. Hier geven we een overzicht van alle maatregelen die we hebben genomen om de kinderopvang zo veilig mogelijk te laten verlopen en het besmettingsgevaar voor ouders en pedagogisch medewerkers tot een minimum te beperken.

Algemene voorzorgsmaatregelen

Kinderdagverblijf Madelief volgt de aanwijzingen van het RIVM nauwgezet. Voor de kinderen die komen, nemen wij dan ook in lijn met de adviezen van het RIVM een aantal hygiënemaatregelen.

Corona financieel

Het kabinet heeft toegezegd dat alle ouders zullen worden gecompenseerd voor de eigen bijdrage. De overheid compenseert de eigen bijdrage van ouders met kinderopvangtoeslag tot de maximum uurprijs. De belastingdienst maakt deze compensatie direct aan de ouders over. Voor uurtarieven die bóven de maximum uurprijs uitkomen, zoals in het geval van Madelief, is bepaald dat kinderopvangorganisaties dit deel uit eigen middelen moeten compenseren aan ouders.

E-mail van Madelief

Madelief probeert iedereen zo goed mogelijk te informeren over alles wat het coronavirus en de opvang op het kinderdagverblijf betreft. Inmiddels hebben we ouders al diverse e-mails gestuurd. Op deze pagina kunt u alle berichten nog een keer nalezen.