Peutergroep

Hier vindt u meer informatie over de peutergroep van kinderdagverblijf madelief

Welkom bij de peutergroep

De peutergroep bestaat uit maximaal 16 dreumesen en peuters in de leeftijd van 1,5 tot 4 jaar. Het uiteindelijke aantal kinderen wordt bepaald door de leeftijd van de kinderen. Op deze pagina stellen wij ons aan u voor en vindt u de nodige informatie over de groep en haar activiteiten.

Structuur

De peutergroep heeft een, twee of drie vaste pedagogisch medewerkers per dag op de groep staan, afhankelijk van het kindaantal en hun leeftijden. Deze pedagogisch medewerkers worden eventueel bijgestaan door een stagiaire. Madelief probeert verder altijd met vaste invalkrachten te werken. Dit om de stabiliteit en continuïteit te waarborgen binnen het kinderdagverblijf.

Overgang naar een volgende groep

Een kind gaat in principe over van de baby/dreumesgroep naar de peutergroep als hij of zij anderhalf tot twee jaar is. Ruim voor die tijd gaat het kind al oefenen bij de peuters op verschillende momenten van de dag. Zo is de overgang niet al te groot. Voor kinderen op de vmn geldt deze overgangsleeftijd niet.

Het team

Bozenna
Pedagogisch medewerker
Peutergroep
Robin
Pedagogisch medewerker
Peutergroep
Bo
Pedagogisch medewerker
Peutergroep

Gerelateerd

Vergeet-mij-nietjes

De Vergeet-mij-nietjes (vmn) is een verticale groep van kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar, met maximaal 12 kinderen. Het uiteindelijke aantal kinderen wordt bepaald door de leeftijd van de kinderen. Op deze pagina stellen wij ons aan u voor en vindt u de nodige informatie over de groep en haar activiteiten.

Baby/dreumes groep

De baby/dreumesgroep bestaat uit 9 kinderen in de leeftijd van 0 tot 1,5 of 2 jaar. Het uiteindelijke aantal kinderen wordt bepaald door de leeftijd van de kinderen. Op deze pagina stellen wij ons aan u voor en vindt u de nodige informatie over de groep en haar activiteiten.