Coronasluiting verlengd

Madelief tot 7 februari alleen open voor noodopvang

Mogelijk al op 25 januari versoepeling mogelijk

Het Kabinet heeft dinsdagavond 12 januari bekend gemaakt dat de kinderopvang (dagopvang en BSO) en het basisonderwijs gesloten blijven tot en met 7 februari 2021. Er wordt voor de kinderopvang en het basisonderwijs onderzocht of zij wellicht eerder weer geheel open kunnen, mogelijk vanaf 25 januari.

Kinderen in een kwetsbare positie en kinderen van ouders met een cruciaal beroep kunnen ook de komende weken terecht in de noodopvang van het basisonderwijs of de kinderopvang. De oproep is om hier alleen gebruik van te maken als het niet anders kan.

Het blijft van belang dat ouders de factuur voor de kinderopvang door blijven betalen. De kinderopvangtoeslag en de tegemoetkoming van de eigen bijdrage voor ouders blijven doorlopen met de verlenging van de sluiting. Ouders hoeven vanwege de sluiting hun kinderopvangtoeslag niet aan te passen. Wel is het belangrijk dat ouders hun reguliere kinderopvangtoeslaggegevens altijd actueel houden.

Gerelateerde nieuwsberichten

Corona

Nieuwe coronasluiting geldt voor groot deel ouders Madelief

Het kabinet heeft een nieuwe lockdown aangekondigd. Als gevolg hiervan zal Madelief met ingang van aanstaande woensdag haar deuren sluiten voor kinderen van ouders die geen cruciaal beroep uitoefenen. Dat blijft het geval tot en met ten minste zondag 17 januari 2021.