Juffenfeest in teken 25 jaar Madelief druk bezocht

Team kijkt terug op geweldige dag

Het Juffenfeest van afgelopen zaterdag, dat mede in het teken stond van 25 jaar Madelief, is druk bezocht, zowel door de ouders van nu als de ouders van toen. In combinatie met het prachtige weer maakte dat de dag tot een groot succes, waar het team met veel plezier op terugkijkt.

Het was sowieso al een speciale editie omdat dit de eerste keer was sinds het uitbreken van de coronacrisis dat we weer Juffendag konden houden. Maar extra bijzonder was dat het meteen ook het 25-jarig bestaan van Madelief markeerde. Speciaal voor deze gelegenheid was daarom een aantal extra ingrediënten toegevoegd aan het recept van de 'normale' edities van Juffendag.

Zo was er behalve het altijd al aanwezige springkussen een heuse kinderboerderij ingericht in een van de hoeken van het voorterrein, konden binnen foto's worden gemaakt met een groot fototoestel op poten, en was op het achterterrein behalve de koffiecorner een schminktafel te vinden, waar de kinderen zich prachtig konden laten versieren. Vanaf elf uur werd bovendien schepijs uitgedeeld door ijssalon Lorenzo.

De oudercommissie had een mooie speech voorbereid en cadeaus voor het hele team gekocht. Speciaal voor Astrid had het team op zijn beurt als verrassing een lied voorbereid, wat haar zichtbaar emotioneerde en maakte dat ze haar eigen speech totaal vergat. Daardoor moesten later alsnog de aanwezigen nog even teruggeroepen worden om te luisteren naar de bekendmaking van de nieuwe namen voor de peuter- en de babygroep.

De prijsvraag die daarvoor onder de ouders was uitgezet heeft een prachtig resultaat opgeleverd. De babygroep gaat voortaan door het leven als 'De Stekkies'; de Peutergroep heet vanaf nu 'De Bezige Bijtjes'.

Voeg daarbij het weerzien met ouders en kinderen die soms wel meer dan vijftien jaar geleden op Madelief zaten en de conclusie mag duidelijk zijn: het was een Juffendag om nooit meer te vergeten.